Social Icons

The Unofficial Greek
Roy of the Rovers
fan club

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Stratos and Nikos in RotR podcast by 'CHAMP We Are United'

 


Δύο τουλάχιστον από τους πιο πιστούς φίλους της αγαπημένης μας σειράς, ο Χιώτης Στράτος Καββάδας κι ο Αιγαλιώτης Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης θα πάρουν μέρος σε επικείμενο podcast που θα παρουσιάσει η ομάδα του Matthew Richards (Champ We Are United) και των συνεργατών του.

Λεπτομέρειες σύντομα!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

David Sque's RotR artwork for sale!

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης και εικονογράφος της σειράς Roy of the Rovers (από το 1975 έως το 1986) David Sque, δημιούργησε μια υπέροχη σύνθεση της δουλειάς του (άνω) η οποία πωλείται μέσω του Facebook, στο γκρουπ με τίτλο Roy of the Rovers comic 40 years on (Melchester Rovers).

Οποίος φίλος ή φίλη ενδιαφέρεται, ας επισκεφτεί το γκρούπ (ΕΔΩ).


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

70 years RotR anniversary show by Champ we are United

This is a great tribute to 70 years RotR comic anniversary (September 11th[*], 1954 - September 11th, 2024).


Being the 2nd anniversary RotR show, it was presented via youtube by Matthew Richards, having invited David Sque (the RotR artist) and Barrie Tomlinson (Tiger & Roy of the Rovers editor) at Champweareunited studio in order to talk about some famous "Roy of the Rovers stuff"

[*] firstly published on September 7th, 1954

Feel free to watch the show with a 'click' here!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τα μέλη στο ελληνικό φαν-κλαμπ του Ρόυ Ρέης!

 

Ευχάριστα νέα για τους φίλους του Ρόυ Ρέης και της Μέλτσεστερ στη χώρα μας! Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το μέχρι πρότινος πενταμελές Δ.Σ. του συλλόγου των θαυμαστών του ηγέτη των θρυλικών Ρόβερς στην Ελλάδα μετατρέπεται σε 15μελές, ύστερα από ομόφωνη απόφαση. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. που συγκροτήθηκε επίσημα πλέον σε σώμα είναι η ακόλουθη:

Λοιπά τακτικά μέλη (αλφαβητικά)Σπύρος ΑνδριανόςΜάριος Αντωνόπουλος, Βασίλης Βασιλειάδης,  Κώστας Γιαννακόπουλος, Νίκος Κοττής, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Λεγάτος, Μπάμπης Μούσκος, Χρύσα Νικολαΐδου, Θάνος Ποδάρας, Βαγγέλης Σαΐτης, Θεοδόσης Στάλιας, Ανδρέας Τσιρώνης, Γιώργος Φαρδέλλος, Ρόζα Φατσέα, Κώστας Φωτεινάκης και Μάκης Ψυχογιός.

Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε σε όλους να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της κοινότητας.

Roy of the Rovers (συντελεστές)

Η πρώτη συνέχεια της αγαπημένης μας σειράς  
 Τα δικαιώματα της σειράς (copyright) ανήκαν στην εταιρεία Egmont UK. Από τους πιο γνωστούς εκδότες αυτού του κόμικς ήταν ο Μπάρι Τόμλινσον (1963-1990). Έπειτα (2018) τα δικαιώματα της σειράς αγόρασε η εταιρεία Rebellion Publishing η οποία και προχώρησε στη δημιουργία νέων ιστοριών. Κυριότεροι συγγραφείς της εβδομαδιαίας έκδοσης ήταν οι Φρανκ Σ. Πέπερ (ως σύμβουλος σεναρίου και μόνο για τα τέσσερα πρώτα επεισόδια), Τζο Κολκάχουν (ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Stewart Colwyn") από την έναρξη έως και το Φεβρουάριο του 1959, Ντέρεκ Μπέρνεϊτζ (1913 - 2004) που ήταν και ο αρχικός εκδότης της σειράς (ανέλαβε τη συγγραφή της από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο του 1959 χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Mark Winsor"), Μπόμπι Τσάρλτον (1960) και Τομ Τάλι που ήταν και ο μακροβιότερος, ξεκινώντας κατά αραιά διαστήματα (αρχικά) από το 1969-1970 για να αναλάβει πλήρως από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως και την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας έκδοσης (1993).